sumber :majalah saji.. (tapi btul2 terlupa kluaran thn biler..)
Bahan A:
=======
1 cwn tpg kastard
5 cawan air
3 sudu besar gula
1 biji telur - dipukul sedikit
buahan2 campuran + ceri merah (jika suka)
* campur semua bahan atas api...kacau sentiasa sehingga adunan likat n berkilat. (ader bunyi 'letup2'..)
* blh masuk dlm bekas acuan.Biarkan sejuk.., then masuk dlm peti ais.
Bahan B: (kuah)
=======
1/2 cwn gula pasir
1 tin susu cair Ideal
2 cawan air
buah2 campur dlm tin (blh dipotong2 kecil)
# campur semua bahan.Masak atas api hingga gula larut.
#biarkan sejuk. Masuk dlm peti ais.
# Dihidang bersama2 bahan A yg telah siap tadi. Makan waktu kuah nye sejuk...waktu panas terik ke..pehhh.. cool :-)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan